Dat export en internationale business behoorlijk complexe zaken zijn, blijkt overduidelijk uit het lijstje van veel gestelde vragen aan Flanders DC. De ervaring leert dat een persoonlijk contact met lokale experten onontbeerlijk is als je de ontwikkelingen in hun markt wil volgen en mee wil blijven met hun realiteit. We helpen je daarmee via ons internationaal netwerk en via speciale trajecten.

Business Development Trajecten

We organiseren op gezette tijdstippen Business Development Trajecten naar regio's die interessant zijn voor onze ontwerpers en modebedrijven. We zetten op voorhand een sessie op waarbij je leert hoe er in die regio aan zaken wordt gedaan. We zorgen voor een programma ter plekke zodat je de juiste lokale mensen (pers, retailers, agenten,...) leert kennen. En we volgen nadien op wat er is uitgekomen. Seoul, Japan, Duitsland en de VS hebben we achter de rug.

Op bezoek bij Space Mue, Seoul


Internationaal expertennetwerk

Met het International Expert Network slaat Flanders DC een brug tussen Vlaamse modeondernemers en mode-experts in een aantal belangrijke regio's. In de lijst vind je voor elke regio het profiel en de contactgegevens van een aantal experts.


Beursdeelnames

In 2018 nam Flanders DC een aantal mode-ondernemers mee naar de Berlin Fashion Week en naar de White-beurs tijdens de Milan Fashion Week. 

Lees het verslag van onze Vlaamse deelnemer Tom Duhoux van HNST aan de Berlin Fashion Week in het kader van het Europese United Fashion-project. 

In oktober 2018 was Flanders DC ook aanwezig met een aantal mode-ontwerpers op de Berlijnse perdagen. Lees er hier meer over.

We trekken ook jaarlijks twee keer naar de beurs White in Italië tijdens de Milan Fashion Week. Lees hier het verslag van de editie in het voorjaar van 2019.

The Belgian Focus op White in Milaan 2019

The Belgian Focus op White in Milaan 2019