Flanders DC reikt jaarlijks prijzen uit voor betekenisvol design. De Henry van de Velde Awards zijn de oudste, meest prestigieuze designawards in ons land. Al sinds 1994 bekronen ze aanstormende ontwerperstalenten, gevestigde waarden en designbedrijven.

De Awards

Er zijn prijzen voor loopbaan, bedrijf en jong talent maar ook voor producten, projecten of diensten die een designmethodiek of -attitude aanwenden om actuele vraagstukken te beantwoorden. Deze categorieën focussen met andere woorden op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij, maar ook op het klimaat. Als bedrijf of designer kan je ook zelf projecten indienen die een oplossing bieden. Deze worden dan beoordeeld door een selecte jury die daarnaast ook de prijzen voor Lifetime Achievement, Company en Young Talent toekennen. Het publiek krijgt ook steeds de kans om online een stem uit te brengen voor de Henry van de Velde Public Award.

Alle informatie vind je op henryvandevelde.be.

Uitreiking Henry van de Velde Awards 2019

Uitreiking Henry van de Velde Awards 2019 © Fille Roelants

Ontdek de Henry van de Velde Gold Award Winners 2019!

De tentoonstelling

Iedereen krijgt de kans om de projecten die genomineerd zijn voor een Henry van de Velde Award te leren kennen. Alle genomineerden krijgen immers een plek in de tentoonstelling in BOZAR.

Henry van de Velde Gold Awards 2019 in BOZAR

Henry van de Velde Gold Awards 2019 in BOZAR © Fille Roelants

Henry van de Velde Gold Awards 2019 in BOZAR

Henry van de Velde Gold Awards 2019 in BOZAR © Fille Roelants

De catalogus

De catalogus van de Henry van de Velde Awards 19 biedt een overzicht van alle winnaars. Deze tweetalige (NL-EN) publicatie telt 136 pagina's en werd ontworpen door Geoffrey Brusatto. Bestel nu een exemplaar aan 10 euro in onze webshop!