Flanders DC reikt jaarlijks prijzen uit voor betekenisvol design. De Henry van de Velde Awards zijn de oudste, meest prestigieuze designawards in ons land. Al sinds de 1994 bekronen ze aanstormende ontwerperstalenten, gevestigde waarden en designbedrijven.

De Awards

Er zijn prijzen voor loopbaan, bedrijf en jong talent maar ook voor producten, projecten of diensten die een designmethodiek of -attitude aanwenden om actuele vraagstukken te beantwoorden. Deze categorieën focussen met andere woorden op de waarde en impact van design op onze economie en maatschappij, maar ook op het klimaat. Als bedrijf of designer kan je ook zelf projecten indienen die een oplossing bieden. Deze worden dan beoordeeld door een selecte jury die daarnaast ook de prijzen voor Lifetime Achievement, Company en Young Talent toekennen. Het publiek krijgt ook steeds de kans om online een stem uit te brengen voor de Henry van de Velde Public Award.

Alle informatie vind je op henryvandevelde.be.

Maak kennis met de 23 Henry van de Velde Award Winners 2019!

23 designprojecten, 1 Henry van de Velde Public Gold Award.
Stem nu voor jouw favoriet!

De tentoonstelling

Iedereen krijgt de kans om de projecten die genomineerd zijn voor een Henry van de Velde Award te leren kennen. Alle genomineerden krijgen immers een plek in de tentoonstelling in BOZAR.

Bart Lens Henry van de Velde Lifetime Achievement Award 2017

Bart Lens, winnaar Henry van de Velde Lifetime Achievement Award 2017 © Fille Roelants

Henry van de Velde Awards 2017 in BOZAR

Henry van de Velde Design Solution Awards 2017 in BOZAR © Fille Roelants