Na succesvolle edities in Brussel (2015) en Gent (2013) plannen we met Flanders DC in 2019 een nieuwe editie van Creative Ville in Antwerpen! Early Bird tickets zijn te verkrijgen tot 15 oktober 2019

De creatieve sector in Vlaanderen boomt. Talenten uit sectoren als mode, design, film, muziek, podiumkunsten, gaming of reclame verrassen ons elke dag opnieuw met hun creativiteit en zetten onze regio ook internationaal op de kaart. Maar er zijn ook uitdagingen: de vertaling van een creatief concept naar zakelijk succes is niet altijd makkelijk.

Creative Ville is de conferentie in Vlaanderen voor wie inspiratie wil opdoen rond ondernemen in de creatieve sector. Prominente toptalenten, jonge helden en zakelijke bruggenbouwers delen er hun ervaringen via talks en breakout-sessies. En dat over 12 creatieve sectoren heen. Zodat ontwerpers ook kunnen leren van architecten of filmmakers van gamedevelopers.


  Creative Ville 2019

  Creative Ville vindt dit jaar plaats in de Handelsbeurs in Antwerpen op 22 november. Een early bird ticket kost 99 euro. De dag voordien vindt op dezelfde locatie Fashion Talks plaats; een early bird combiticket kost 159 euro.

   Het programma voor Creative Ville 2019 vind je op de website. Reeds aangekondigde sprekers zijn:

   • Rolf Hay, co-founder en creatieve director van het Deense designmerk HAY. Rolf zal tijdens Creative Ville spreken over hoe het kleine, Deense designbedrijf een speler van wereldformaat werd.
   • Dries Depoorter, tech kunstenaar. Dries zal vertellen over hoe hij met zijn werk de grenzen van technologie en privacy aftast.
   • Bert Hamelinck, co-founder en managing director van film- en televisiebedrijf Caviar. Bert zal spreken over de strategie van Caviar en de vele uitdagingen die ze in de loop der jaren overwonnen hebben.
   • Aral Balkan, cyber rechten activist, designer en lead developer bij het Zweedse ethisch-design bedrijf Ind.ie. Aral komt vertellen over hoe hij alternatieve technologieën ontwikkelt om misbruik in surveillance kapitalisme tegen te gaan.
   • Sofie Van de Velde, vice-president van de society of Belgian contemporary art galleries. Sofie komt meer vertellen over haar succesvolle én award-winning aanpak in de ondernemerschap van de kunstwereld. 
   • Dimitri Verhulst, één van onze meest succesvolle hedendaagse schrijvers. Dimitri komt tijdens zijn talk vertellen over de zakelijke kant van publiceren, met nadruk op betrokkenheid tussen schrijver en uitgever. 
   • Sara Riis-Carstensen, director global brand development bij LEGO. Sara is het brein achter LEGO's global brand succes, ze geeft een talk over hoe je krachtige branding strategieën samenstelt.  
   • Mike Monteiro, co-founder en design director van Mule Design in San Francisco California. Mike komt vertellen over de ambacht, ethiek en business in de design sector. 

   Sfeerbeelden vorige edities


   Meer info

   Meer info op de website Creative Ville 2019

   Bij gerichte vragen kan je terecht bij Carlo Vuijlsteke via carlo.vuijlsteke@flandersdc.be.