De Design Week in Milaan vindt dit jaar plaats van 9 tot 14 april. De regionale designorganisaties Flanders DC, MAD Brussels en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) werken ook dit jaar weer samen onder de vlag 'Belgium is Design', waarmee we Belgisch design op de kaart zetten. Dat op de kaart zetten, dat mag je letterlijk nemen. Heb jij een (of meerdere) presentaties tijdens de Milan Design Week? Laat het ons weten en wij zetten je op de Belgian Design Map, zodat iedereen je vlot vindt in Milaan. 

Belgium is Design tijdens de Milan Design Week

Belgium is Design heeft twee fysieke locaties tijdens de Milan Design Week:

Het bos en zijn ecosystemen, lokaal gebruik van hout, het duurzame gebruik van oude en nieuwe materialen en de natuur in het algemeen zijn de thema’s die dit jaar tijdens de Milan Design Week bij Belgium is Design aan bod komen. Uit ethische noodzaak sluit het Belgische design zich aan bij het thema van de XXII Triennale di Milano - Broken Nature. Ontwerpers bundelen meer dan ooit hun krachten ter verdediging van de natuur, het behoud én de opwaardering daarvan, dankzij een creatief, verantwoordelijk en innovatief gebruik van niet-hernieuwbare hulpbronnen.

Al meer dan twintig jaar is SaloneSatellite hét platform voor jong internationaal designtalent: het zenuwcentrum van de Milan Design Week en een must voor talentscouts, journalisten en visionaire industriëlen. De stand van Belgium is Design verwelkomt dit jaar vijf jonge ontwerpers.

Maar Belgium is Design zorgt ook voor een sterke online aanwezigheid. Op de website komt een Belgian Design Map waarop we alle Belgische bedrijven en ontwerpers die een presentatie hebben in Milaan willen tonen. Zodat je in één oogklap kan zien waar je welke presentaties moet bezoeken. Dit kunnen we niet zonder jouw hulp. Laat ons via dit formulier weten waar je staat en bezorg ons beeldmateriaal en wij plaatsen je op de map. 

Daarnaast toont Belgium is Design via social media ook de Belgen in Milaan. Je kan ons terugvinden (en volgen) op Facebook en Instagram