The Belgian Focus op White Milan

Georganiseerd door
Flanders DC

Tijdens de Milan Fashion Week van donderdag 19 tot en met zondag 22 september 2019 geeft Flanders DC al voor de derde keer de kans aan enkele merken om deel te nemen aan 'The Belgian Focus' op White Milan. Deze vijf Belgische labels zullen een showroom ter beschikking krijgen om hun merk in de kijker te zetten : Alicia Audrey, Âme, go as u.r, Monsieur Maison en NOUS.

White Milan ontvangt zowel Italiaanse als internationale buyers en pers. De tradeshow is een dynamische plek met meer dan 500 brands, verdeeld over verschillende locaties in Via Tortona. In de hoofdlocatie Tortona 27 krijgen de vijf Belgische merken onder de noemer 'The Belgian Focus' de kans om hun showroom op te zetten. Naast de focus op verkoop zal er ook veel aandacht zijn voor communicatie en pr. De labels ontvangen aangepaste communicatie- en pr-ondersteuning voor het inititatief (persberichten, dedicated newsletter, website en social media,…)

Voor deze editie van ‘The Belgian Focus’ selecteerde Flanders DC vijf opkomende Belgische labels met een duidelijke identiteit. 

  • Alicia Audrey brengt een collectie van zachte, lichte en luxueuse kasjmieren mantels, die je op verschillende manieren kan dragen en aanpassen aan je stemming.
  • De vrouwencollectie van Âme onderzoekt het begrip van laid-back luxury, gemaakt voor de nieuwe generatie die prat gaat op dagdagelijks comfort in combinatie met persoonlijke stijl onder het motto: Lose your mind find your soul.
  • De kledingcollectie van go as u.r staat voor vrijheid, persoonlijkheid en zelf-expresie voor jonge vrouwen on the go!
  • Monsieur Maison ontwikkelt handgemaakte sjaals, kimono's, jurken en meer, geknipt uit stoffen met een geschiedenis. Couture stoffen en haute couture stoffen van Givenchy, Yves Saint Laurent, Chanel,... en van oude stoffenweverijen zoals Abraham, Biancini Ferier worden in Belgische ateliers vervaardigd tot sjaals volgens de regels van de kunst.
  • NOUS staat voor toewijding aan traditionele artisanale technieken en vakmanschap. De collectie ontstaat vanuit creativiteit en spontaniteit, de designs uit intuïtie, zo overstijgen ze de trends en kiezen ze voor een tijdloze stijl. De stuks zijn handgeverfd en dus elk uniek.
Datum

19 september tot 22 september 2019

Locatie

White Milan, Superstudio Più
Via Tortona 27

20144 Milaan, Italië

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

gratis

Andere activiteiten