Leertraject China Calling

De tijd dat we China enkel kennen van “made in China” is definitief voorbij. China heeft de laatste 10 jaar een duizelingwekkende inhaalbeweging gemaakt op het vlak van infrastructuur, technologie en way of living. Ondertussen worden de rollen stilaan omgedraaid en kijkt het Westen met verbazing naar de snelheid waarmee het land innoveert. Een combinatie van centraal gestuurde strategie en een extreme focus op data en de klant vormen de motor van deze ontwikkeling.

Onze lead Argonauts Bart Horsten en Ed Sander nemen je mee naar bedrijven, innovatie-hotspots en verassende locaties in Shanghai, Hangzhou en Beijing. De bezoeken worden aangevuld met workshops en colleges rond cultuur, maatschappij en technologie om de ervaringen en leermomenten goed te kunnen kaderen en te vertalen naar je eigen business.

Programma

Op donderdag 12 september starten we met een introductiesessie met de deelnemers waarin het programma wordt toegelicht en de individuele challenges van de deelnemers worden besproken.

Op zaterdag 19 oktober vliegen we van Brussel naar Shanghai. Vanuit Shanghai gaat ons traject met de Chinese TGV richting Beijing. 

We gaan op pad rond "new retail", e-commerce, social media, digital health en mobiliteit. China-experts Bart Horsten en Ed Sander nemen je mee naar  futuristische retailconcepten, bedrijven en innovatiehubs in Shanghai, Hangzhou en Beijing. 

Hieronder alvast een snapshot van wat je zoal mag verwachten (definitieve programma te bevestigen):

  • Workshops rond cultuur, internet ecosystemen, e-commerce, new retail, mobile payment, digital health, etc. in China.
  • Ontdekken van "new retail" in de vorm van innovatieve versmarkten zoals Alibaba’s Hema, onbemande winkels als Bingobox en online-to-offline concepten als Luckin coffee. We gaan ook langs bij Flyzoo, het gerobotiseerde hotel van de toekomst van Alibaba.
  • Bezoek aan incubators en technologiehubs zoals Innoway, Zhangjiang of bioWAY en meetings met grensverleggende bedrijven en startups in e-commerce, digital health, AI, AR/VR, Blockchain,... 
  • Introductie- en reflectieworkshop

Op donderdag 7 november 2019 sluiten we af met een reflectieworkshop om alle indrukken, ideeën en leermomenten te bundelen en te vertalen naar je eigen context.

Ga je mee?

  • Deelname €5.250,-*
  • Bij inschrijving voor 1/6/2019: Early bird korting van €500,-

*Via de KMO-portefeuille ontvang je als Vlaamse KMO tot 40% subsidie op het opleidingsgedeelte van dit leertraject. Hiermee komt de netto investering met early bird op €2.950,-. 

Datum

19 oktober tot 25 oktober 2019

Organisator

The Argonauts

Prijs

2.450 - 2.950 euro

Andere activiteiten