Het Groeicollectief: tweedaagse & 6 groepssessies

Georganiseerd door
Flanders DC

Werk samen met andere mature ondernemers uit de creatieve sector aan de groei van je onderneming.

Niets evenaart de kennis die je opdoet door ervaringen en inzichten te delen met andere ondernemers uit de creatieve sector. Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller (géén starters) en een substantiële omvang (qua team en omzet) die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie. Het Groeicollectief start met een tweedaagse (3 overnachtingen) op 19-21 november en wordt daarna gevolgd door 6 maandelijkse sessies in groep. 

Waarom deelnemen?

  • Je kan je groei-uitdagingen toetsen aan de inzichten en ervaringen van een kleine groep collega-ondernemers (ca. 12) die aan elkaar gewaagd zijn qua maturiteit en ambitie.
  • Je wordt deel van een duurzaam lerend netwerk van collega-ondernemers uit de creatieve sector. Je ontwikkelt een breder business-perspectief en een sterkere strategische positie door te leren uit reële cases en door de feedback van peers.
  • Tijdens de kick-off tweedaagse ben je twee dagen ‘op den buiten’, weg van dagelijkse beslommeringen om samen met experts en Flanders DC-coaches een diepe analyse van je groei-uitdagingen te maken. Je oefent op het zien van en omgaan met de bredere complexiteit van je organisatie en keert terug met inzichten en tools die je cultuur, strategie en structuur helpen te verbeteren.
  • Je bouwt geavanceerde kennis op over thema’s zoals groeimanagement, organisatieontwikkeling en HR, innovatie, sales, (digitale) marketing, partnerships en internationalisering. Dit op maat van jouw uitdagingen.

Het programma

Het Groeicollectief start met een tweedaagse op 19-21 november (3 overnachtingen: ontvangst op 19/11 om 17u en einde voorzien op 21/11 om 16u) en wordt daarna gevolgd door 6 maandelijkse sessies (van ca. 3u) in groep.

Op de tweedaagse maak je samen met de andere deelnemers, externe begeleiders en coaches van Flanders DC een diepe analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens krijg je een aantal "brillen" aangereikt om je uitdagingen vanuit andere invalshoeken te benaderen. Daarna ga je dieper in op deze uitdagingen en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe. Voorafgaand aan de tweedaagse maken we ook een financiële analyse van je bedrijf. Op de tweedaagse ga je samen met een financieel expert door de conclusies en krijg je handvaten aangereikt om een betere financiële prognose te maken.

Tijdens de 6 maandelijkse groepssessies daarna koppelen we terug naar je actiepunten. Per sessie leggen twee deelnemers hun voornaamste actiepunt aan de groep voor, telkens aangevuld met een externe expert. Samen ga je in dialoog over hoe je deze punten verder kan aanpakken.

Begeleiders

Koen Cuykens en Jan Bal zijn groeibegeleiders bij Bean Machine (www.beanmachine.be). Ze hebben allebei jarenlange ervaring in organisatieontwikkeling en het begeleiden van ondernemingen in groei.

Raf Vermeiren (www.decijferfabrik.be) coacht creatieve ondernemers op financieel vlak. Hij heeft ruime ervaring als investeerder en coach bij Participatiemaatschappij Vlaanderen, Gimvindus en als consultant bij Finpower.

Pascal Cools, Tom Suykerbuyk, Simon Gryspeert en Carlo Vuijlsteke ondersteunen en adviseren dagelijks ondernemers in de creatieve sector bij Flanders DC.

Praktische info

De kick-off tweedaagse (met afreis op zondag, dus 3 overnachtingen) vindt plaats van 19/11 (afreis & ontvangst om 17u) tot 21/11 (einde voorzien om 16u) in Geetbets (Vlaams-Brabant - Heerlyckyt van Elsmeren). De daaropvolgende 6 groepssessies zullen maandelijks plaatsvinden in voorjaar 2018 (exacte data & locaties t.b.c.).
 

Interesse?

Deze editie is helaas volzet.
Heb je interesse en wil je als eerste weten wanneer we een volgende Groeicollectief organiseren, stuur dan een mailtje naar carlo.vuijlsteke@flandersdc.be en we houden je graag op de hoogte.

Het Groeicollectief richt zich op:

  • Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector (met een vast team en een substantiële omzet) 
  • Die willen investeren in en werken aan hun groei door hun business model te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten

 

Meer weten?

Heb je vragen of twijfel je of dit iets is voor jou? Neem contact op met Carlo Vuijlsteke: carlo.vuijlsteke@flandersdc.be of 016 24 29 14.

Datum

19 november tot 21 november 2017

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2

3450 Geetbets, België

Toon op Google Maps

Organisator

Flanders DC

Prijs

€ 750 (excl. btw - incl. catering & overnachting driedaagse, experten en groepssessies)

Andere activiteiten