Het Groeicollectief is een programma en netwerk gericht naar creatieve ondernemingen met al een aantal jaren op de teller en een substantiële omvang qua team en omzet, die werken aan een verdere uitbouw, groeisprong of transformatie.

Voor wie?

Het Groeicollectief richt zich op Vlaamse ondernemers/beslissingsnemers uit mature ondernemingen (geen starters) in de creatieve sector (met een vast team en een substantiële omzet) die willen investeren in en werken aan hun groei door hun business model te verfijnen, het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten en/of door het aanboren van nieuwe (internationale) markten.

"Een traject dat bij momenten zeer confronterend was en de werkpunten aan de organisatie blootlegde. Met veel goesting om daarna aan de slag te gaan."

Yoeri Severy,

CEO Yappa

Wat houdt het in?

Het Groeicollectief start met een tweedaagse en wordt daarna gevolgd door zes maandelijkse sessies in groep.

Op de kennismakingstweedaagse leer je uitgebreid de andere deelnemers kennen en maak je samen met hen en coaches van Flanders DC een analyse van de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. We beginnen vanuit jouw perspectief. Vervolgens bekijken we je uitdagingen vanuit een aantal andere invalshoeken en werk je concreet naar een roadmap van actiepunten toe. 

Tijdens de 6 maandelijkse groepssessies daarna werken we samen met de groep een agenda op maat uit waarin we thema's in de diepte aanpakken. Per thema nodigen we experts uit en leer je van elkaars praktijkervaringen.

Getuigenissen van deelnemers

"H)eerlijk ervaringen en groeipijnen delen met concullega's, tijd maken om te werken aan het groeiplan van het bedrijf en met een aantal quickwins naar huis gaan. Dat dankzij het professionalisme en de transparantie van de groep. En dan hebben we het nog niet over de energie en goesting die je ervan krijgt. Een aanrader." Catherine Castille (Bonka Circus)

"Verhelderend en inspirerend om 2 dagen met andere ondernemers rond tafel te zitten om gedachten, ervaringen en ideeën uit te wisselen wetende dat wat je zegt even confidentieel zal behandeld worden als wat je hoort." Luc Heylen (We Want More)

"Een boeiend en soms confronterend traject waar er niet alleen onder de motorkap van je onderneming wordt gekeken, maar ook naar de chauffeur. Een absolute aanrader voor iedereen die berekend wil groeien en die plannen wil aftoetsen aan gepassioneerde collega-ondernemers." Glenn Fellows (Lunar)

"Het motto 'reculer pour mieux sauter' vat het misschien best samen. De context en de kleine groep laat toe om op ongedwongen maar toch wel doorgedreven manier samen met collega-ondernemers nadenken over het groeiproces waarin je zit. Het zet alles in perspectief en brengt de blinde vlekken in beeld waarop moet gewerkt worden." Thijs Snauwaert (Josworld)

"Uitstekend moment om je onderneming tegen het licht te houden en te profiteren van een frisse blik van collega-ondernemers." Dirk Sabbe (Mandelbrot/Wijs)

Deze bedrijven namen reeds deel aan het Groeicollectief: Wijs/Mandelbrot, We Want More, Studio DottOcular, Bonka Circus, Volta, Gelotology, Josworld, iParc, Nightingale, Bubka, B.U.T, Entity One, Anno Architecten, Architecten Groep III, Lunar Gravity, New Balls Please, Yappa, Liswood & Tache, Jansen & Janssen, Prophets.

Interesse?

Stel je hier kandidaat voor de volgende editie. Voor meer info kan je contact opnemen met Carlo Vuijlsteke.